Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de kalkoenrepen in 5-6 minuten rondom bruin en gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep het vlees op een bord en houd warm.
Kook de broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 minuten beetgaar.
Giet af en zet opzij.
Schil de sinaasappels dik (tot op het vruchtvlees) en snijd ze in plakken.
Klop in een grote schaal de rest van de olie samen met azijn en mosterd tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de spinazie en linzen met de dressing en leg ze op een grote schaal.
Verdeel de gekookte broccoli, plakjes sinaasappel en gebakken kalkoenrepen over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze frisse spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel. Hun fruitige aroma's vullen de smaken van de salade mooi aan en zorgen voor een gebalanceerde maaltijd.