Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail van rivierkreeftenstaarten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
rivierkreeftenstaarten
GARNITUUR
▢
1
frisee
SAUS
▢
100
g
eidooier
▢
½
dl
azijn
▢
1
theel
mosterd
▢
Zout
▢
Peper
▢
5
dl
zonnebloemolie
▢
½
dl
cognac
▢
½
dl
sherry
▢
1
dl
tomatenketchup
▢
2,5
dl
room
▢
Cayennepeper
▢
Worchestersaus
GARNERING
▢
16
kreeftstaartjes
▢
4
tomaten
▢
2
citroenen
▢
Kervel
Instructies
MAYONAISE :
Voeg aan de dooiers toe de mosterd, azijn, zout en peper en roer glad.
Voeg al roerende de olie toe tot een emulsie ontstaat.
Klop de room bijna stijf.
Roer door de mayonaise de tomatenketchup, cognac en de sherry.
Spatel de room door en breng de saus op smaak met zout, peper, cayenne en worchester.
GARNITUUR :
Pluk het gele deel van de frisee en zet op ijswater.
GARNERING :
Pliceer de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder het zaad.
Snijd de citroenen in 16 partjes, verwijder de pitten en de witte draad.
AFWERKING :
Leg onder in de glazen de frisee.
Schep hier bovenop de rivierkreeftenstaarten.
Nappeer deze met de cocktailsaus.
Zet op de rand van het glas een quartier van citroen.
Garneer met een rivierkreeftenstaart, tomaat en kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zeevruchten