Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Tagliatelle met Doperwtensaus en Knapperige Parmaham
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gr
verse tagliatelle
koelvak
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
450
g
doperwten
diepvries, bevroren
▢
½
tablet
groentebouillon
▢
125
ml
kookroom
▢
300
g
parmaham
in reepjes gesneden
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de ui glazig in de olie.
Houd een derde van de doperwten apart, bak de rest 1 minuut met de ui mee.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 150 ml heet water toe.
Kook de doperwten in 4-5 minuten gaar.
Neem de pan van het vuur en roer de room erdoor.
Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de achtergehouden doperwten toe en verwarm de saus zachtjes tot de erwten beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper. Schep de tagliatelle door de saus.
Verdeel de pasta over de borden en leg de parmaham er in rolletjes op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker en gezond: vervang de parmaham eens door gerookte zalmsnippers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken