Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekleurde Tagliatelle met Krokante Parmaham en Spinazie
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
gekleurde tagliatelle
▢
100
g
Parmaham
in repen gescheurd
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
25
g
boter
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
300
g
verse spinazie
panklaar
▢
Versgemalen vierseizoenenpeper
Instructies
Kook de gekleurde tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing.
Scheur de plakken Parmaham in lange repen.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de hamrepen krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm in dezelfde koekenpan de helft van de boter en 1 eetlepel olijfolie.
Bak de fijngehakte knoflook 1 minuut zachtjes.
Voeg de spinazie in porties toe, laat deze al omscheppend slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de tagliatelle af, maar bewaar 4 eetlepels kookvocht.
Doe de tagliatelle met het kookvocht en de rest van de boter terug in de pastapan.
Meng de spinazie door de tagliatelle.
Verdeel de pasta over twee diepe borden.
Leg de knapperige repen Parmaham op de pasta en maal royaal peper erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt in plaats van gedroogde tagliatelle ook koelverse 'paglia e fieno' gebruiken, een dunne spaghetti in twee kleuren (250 g).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken