Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise Kippensoep met Garnalen en Knapperige Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stengel
citroengras
▢
1
rode peper
▢
3
cm
gember
in plakjes
▢
200
g
kipfilet
in stukjes
▢
200
g
sugar snaps
schoongemaakt
▢
½
bosje
bospeen
in schuine plakjes
▢
3
bosuitjes
in grove stukken
▢
125
g
cocktailgarnalen
▢
7½
g
verse koriander
grof gesneden
▢
125
g
rijst
▢
1½
liter
kippenbouillon
van tablet
▢
3
eetlepels
sojasaus
Instructies
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de citroengrasstengel af.
Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de citroengras, rode peper, gember en kip toe.
Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken.
Voeg de sugar snaps en de bospeen toe, en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.
Voeg de bosuitjes en garnalen toe, verwarm ze kort mee.
Breng de soep op smaak met sojasaus.
Verdeel de gekookte rijst over wijde soepkommen en schep de hete soep erover.
Strooi de grof gesneden koriander erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand
Jaargetijde:
Snel te maken