Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise Vissoep met Knapperige Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
Thaise rode currypasta
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
200
ml
kokosmelk
▢
4
eetlepels
Thaise vissaus
▢
1
eetlepel
lichte sojasaus
▢
300
g
tilapiafilet
in dunne plakjes
▢
100
g
peultjes
▢
1
gele paprika
▢
4
lente-uitjes
▢
15
g
verse koriander
Instructies
Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta gedurende 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten zachtjes.
Schenk de kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in de pan.
Breng de soep aan de kook.
Voeg de tilapia toe en laat de soep nog 3 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is.
Breng indien nodig op smaak met extra vissaus en sojasaus.
Laat de soep afgedekt afkoelen.
Maak ondertussen de peultjes, gele paprika en lente-uitjes schoon, snijd ze in stukjes en verpak ze in een plastic zakje.
Bewaar de afgekoelde soep en de groenten tot gebruik gekoeld.
Tijdens het vervoer kun je het deksel op de soeppan eventueel met breed plakband vastzetten.
Op de picknickplaats roer je de groenten door de vissoep.
Verwarm de soep en laat deze 3-5 minuten zachtjes koken, tot de groenten beetgaar zijn.
Schep de soep in vier kommen en pluk korianderblad van de takjes erboven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Thailand
Jaargetijde:
Snel te maken