Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Toast met Romige Rucola-Ricotta, Verse Nectarines en Krokante Kempische Ham
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
30
g
rucola
grof gesneden
▢
250
g
ricotta
▢
4
rijpe
nectarines
▢
1
zuurdesembrood
bijvoorbeeld Pain Bucheron, ongesneden
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
15
plakken
Kempische ham
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd de rucola fijn en meng het door de ricotta.
Breng op smaak met zout en peper.
Boen de nectarines schoon en snijd ze in dunne partjes.
Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in 15 dunne plakken.
Halveer de sneetjes, leg ze op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met olijfolie.
Rooster het brood in de oven gedurende 5 minuten tot het goudbruin is.
Haal de toast uit de oven en laat het afkoelen.
Bak de Kempische ham in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, 2-3 plakken tegelijk, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de ham op keukenpapier afkoelen en breek het daarna doormidden.
Verdeel het ricotta-rucolamengsel en de nectarinepartjes over de geroosterde toast.
Besprenkel met balsamicoazijn en garneer met de krokante Kempische ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Fruit
/
Hapjes
/
Varkensvlees
Jaargetijde:
Snel te maken