Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkelsoep met Geroosterde Cherrytomaatjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
venkel
▢
1
kleine
ui
gesnipperd
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
125
ml
halfvolle crème fraîche
▢
750
ml
kippenbouillon
eventueel van tablet
▢
4
takjes
cherrytomaatjes
Instructies
Snijd de venkel in kleine stukjes en bewaar het kruidige venkelgroen als garnering.
Fruit in een soeppan de gesnipperde ui in olijfolie totdat deze goudbruin is.
Voeg de stukjes venkel toe en bak ze enkele minuten mee.
Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 minuten afgedekt zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper.
Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.
Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Jaargetijde:
Snel te maken
Feestdagen etc
Kerst