Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkelsoep met Tomatensalsa
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
venkelknollen
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
½
gedroogd chilipepertje
verkruimeld
▢
1
eetlepel
gedroogde dragon
▢
2
liter
warme kippenbouillon
van tablet
▢
8
trostomaten
▢
4
takjes
munt
fijngehakt
▢
3
eetlepels
pastis
anijsdrank, verkrijgbaar bij de slijter
▢
Sap van 2 kleine citroenen
▢
125
ml
slagroom
Instructies
Snijd het venkelgroen fijn en bewaar het.
Snijd de venkelknollen in dunne repen.
Fruit de gesnipperde ui in olijfolie in een (soep)pan.
Voeg de venkel, chilipepertje en dragon toe en meng goed.
Schenk de warme kippenbouillon in de pan en breng aan de kook.
Leg het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur 30 minuten sudderen.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng in een kom de tomaat met munt en het bewaarde venkelgroen.
Breng de salsa op smaak met zout en peper.
Pureer de soep.
Roer de pastis, citroensap en slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Laat de soep afkoelen en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de soep langzaam, verdeel deze over twaalf diepe borden en schep in het midden van elk bord een beetje tomatensalsa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de venkelsoep met afbreekbroodjes met pompoenpitten voor een heerlijke combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Jaargetijde:
Snel te maken