Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Visballetjes met Dille Yoghurtdip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
600
g
witte visfilet
bijv. koolvis, kabeljauw of zeewolf
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
3
eetlepels
bloem
▢
2
eetlepels
olie
▢
5
eetlepels
mayonaise
▢
5
eetlepels
milde yoghurt
▢
3
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
1
zakje
verse dille
15 g, fijngehakt
▢
1
pot
augurkenplakjes
uitgelekt
Instructies
In een keukenmachine de visfilet samen met sjalotten en bloem pureren.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Draai van het vismengsel ongeveer 32 balletjes (zo groot als een walnoot).
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de visballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier afkoelen.
Eventueel tot gebruik in de koelkast bewaren.
In een kom roer je mayonaise, yoghurt, knoflook en dille door elkaar.
Breng de dip op smaak met zout en peper.
Rijg gegolfde plakjes augurk aan satéprikkers en prik onderaan elk visballetje.
Leg de spiesjes op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de visballetjes koel of op kamertemperatuur, met de dipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Warme hapjes
Jaargetijde:
Snel te maken