Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Vispakketjes met Pittige Limoenboter
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
g
roomboter
▢
1
rode peper
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
limoen
▢
600
g
kabeljauwfilet haasjes
Instructies
Laat de boter zacht worden in een kom.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in zeer fijne blokjes of hak deze.
Pers de teentjes knoflook boven de boter uit.
Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de boter.
Snijd van de limoen 4 dunne plakjes en pers de resterende halve limoen uit.
Meng het limoensap en de rode peper door de boter.
Breng op smaak met zout.
Scheur vier grote vellen aluminiumfolie af en vouw deze dubbel voor extra stevigheid.
Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken en leg een stuk vis in het midden van elk vel folie.
Verdeel het botermengsel in vlokjes over de vis en leg een plakje limoen erbovenop.
Vouw de pakketjes goed dicht en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Leg de vispakketjes met de vouwnaad naar boven op de barbecue en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
36
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Jaargetijde:
Snel te maken