Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
IJsnoga
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
gr
gekonfijt fruit
in stukjes
▢
½
dl
rum
▢
125
gr
griessuiker
▢
boter
▢
120
gr
amandelschilfers
▢
1
el
olie
▢
4
dl
room
▢
3
eiwitten
▢
250
gr
bloemsuiker.
Voor de frambozencoulis:
▢
100
gr
griessuiker
▢
75
gr
frambozen
diepvries.
Voor het garnituur:
▢
4
muntblaadjes.
Instructies
De dag vooraf:
Laat het gekonfijt fruit ca 30 minuten weken in de rum.
Smeer een ovenplaat in met olie.
Laat de griessuiker, samen met een koffielepel water en een beetje boter, smelten.
Laat even koken tot u een blonde karamel bekomt en haal deze van het vuur.(Opgelet, de bereiding is zeer warm).
Spatel er snel de amandelschilfers onder.
Stort de bereiding op de geoliede ovenplaat.
Laat ze afkoelen en verbrijzel ze vervolgens in kleine stukjes.
Klop de room stijf.
Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg er dan pas, geleidelijk aan, de bloemsuiker aan toe zodat u een meringue bekomt.
Bekleed een terrine van ca 25 cm op 11 cm met aluminiumfolie.
Giet het gekonfijt fruit door een zeef en vermeng het met de verbrijzelde amandelbereiding.
Spatel er ook de opgeklopte room en de meringue onder.
Giet de nogabereiding in de terrine, dek ze af met plastiekfolie en plaats ze ca 24 uur in de diepvriezer.
Maak de frambozencoulis.
Breng ½ dl water aan de kook en smelt er de suiker in.
Laat even afkoelen en voeg er de frambozen aan toe.
Mix de bereiding, zeef ze en laat ze afkoelen.
Bewaar de coulis in de koelkast.
De dag zelf:
Stort de noga uit op een bord en snijd er 4 schijfjes van.
Leg deze op 4 dessertbordjes en lepel er wat frambozencoulis naast.
Versier met een muntblaadje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs