Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
IJstulband
Porties:
12
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge tulbandvorm (inhoud 2 lt)
plasticfolie
diepvriezer
Ingrediënten
▢
1
dl
rum
▢
100
gr
gedroogde abrikozen
in stukjes
▢
100
gr
dadels
ontpit, in stukjes
▢
200
gr
amaretti
of bitterkoekjes
▢
2
el
boter
▢
4
blaadjes
witte gelatine
▢
4
eidooiers
▢
100
gr
suiker
▢
¾
lt slagroom
▢
1
sinaasappel
geraspte schil er van
▢
50
gr
gekonfijte sinaasappelschilletjes
▢
100
gr
cacao
▢
50
gr
suiker
▢
⅛
lt slagroom
▢
olie
Instructies
Rum verwarmen.
Abrikozen en dadels 30 minuten in rum weken.
Helft van koekjes grof breken.
In boter 5 minuten zachtjes bakken.
Laten afkoelen.
Gelatine in ruim koud water 5 minuten weken.
Dooiers met suiker en 3 el water au bain-marie in 8-10 minuten dik kloppen.
Gelatine al roerende erin oplossen.
Mengsel al roerende laten afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en door dooiermengsel roeren.
Abrikozen, dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en gekonfijte schilletjes erbij doen.
Vorm met plasticfolie bekleden,15 cm over rand laten hangen.
Mengsel in delen erin doen, regelmatig aandrukken.
Bovenkant gladstrijken.
Hele koekjes erin drukken.
Folie erover vouwen.
Minstens 1 nacht in diepvriezer zetten.
Voor serveren vorm op grote schaal keren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Idee:
Geef er chocoladesaus bij.
Breng 100 gr cacao met 50 gr suiker en ¼ lt water al roerende aan de kook.
Roer er ⅛ lt slagroom door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
IJs
/
Nagerecht