Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel hamtortilla
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
uien
▢
50
g
boter
of 4 eetlepels olijfolie
▢
1
plak
schouderham
dikke plak, ca. 100 g
▢
5
eieren
▢
Peper
▢
Zout
▢
1
pakje
voorgekookte aardappelschijfjes
750 g
▢
½
eetlepel
fijngeknipte bieslook
Instructies
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit de boter en bak de uien op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn.
Snijd de ham in reepjes.
Klop de eieren in een grote kom los en voeg de ham, peper en zout toe.
Schep de aardappelschijfjes en de gefruite uien door het eimengsel en giet het terug in de (nog
braadpan.
Laat de omelet op het laagste vuur (eventueel met een plaatje eronder) gaar worden.
Keer de omelet als de bovenkant net droog is met behulp van een deksel.
Voeg eventueel wat boter toe en bak de onderkant snel bruin.
Serveer de omelet op een groot bord en snijd hem in punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel hamtortilla met tomatenketchup en een frisse groene salade. Perfect voor een smakelijke maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees