Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel spektaart met appel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blikje
croissantdeeg
▢
100
g
spekjulienne
▢
1
zakje
aardappelschijfjes in roomsaus
▢
1
stevige handappel
▢
3
eieren
▢
⅛
l
slagroom
▢
½
el
mosterd
▢
75
g
geraspte pittig belegen kaas
▢
Peper
▢
Zout
▢
Een paar sprietjes bieslook
Instructies
Vet een platte taartvorm van ongeveer 26 cm doorsnede in en bekleed deze met het croissantdeeg.
Zet de vorm koel weg.
Bak de spekjulienne zachtjes uit.
Voeg de aardappelschijfjes toe en verwarm ze op de laagste pit, omscheppend.
Snijd de appel in stukjes en roer deze door het spek-aardappelmengsel.
Klop de eieren met de slagroom en mosterd los.
Voeg tweederde van de geraspte kaas toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het aardappel-appelmengsel over de deegbodem in de taartvorm.
Schenk het eimengsel erover.
Bestrooi met de resterende kaas en bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 25 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is.
Garneer met sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze aardappel spektaart met appel als een heerlijke lunch met een salade of als bijgerecht bij de warme maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch