Aardappel spektaart met appel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 100 g spekjulienne
  • 1 zakje aardappelschijfjes in roomsaus
  • 1 stevige handappel
  • 3 eieren
  • l slagroom
  • ½ el mosterd
  • 75 g geraspte pittig belegen kaas
  • Peper
  • Zout
  • Een paar sprietjes bieslook

Instructies

  • Vet een platte taartvorm van ongeveer 26 cm doorsnede in en bekleed deze met het croissantdeeg.
  • Zet de vorm koel weg.
  • Bak de spekjulienne zachtjes uit.
  • Voeg de aardappelschijfjes toe en verwarm ze op de laagste pit, omscheppend.
  • Snijd de appel in stukjes en roer deze door het spek-aardappelmengsel.
  • Klop de eieren met de slagroom en mosterd los.
  • Voeg tweederde van de geraspte kaas toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het aardappel-appelmengsel over de deegbodem in de taartvorm.
  • Schenk het eimengsel erover.
  • Bestrooi met de resterende kaas en bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 25 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is.
  • Garneer met sprietjes bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze aardappel spektaart met appel als een heerlijke lunch met een salade of als bijgerecht bij de warme maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch