Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Radijssoep Recept van sterk in de keuken
Deze romige radijssoep is verrassend lekker en een perfecte combinatie van radijsjes, room en tuinkruiden.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
blender of keukenmachine
grote pan
koksmes
snijplank
Zeef (optioneel)
Ingrediënten
▢
250
gram
radijsjes
gebruik 3 bossen voor extra smaak
▢
200
milliliter
slagroom
▢
100
gram
roomkaas
▢
1
liter
tuinkruidenbouillon
▢
2
aardappels
geschild en in blokjes
▢
1
ui
gesnipperd
▢
Tuinkers
voor garnering
Instructies
Verwijder het loof van de radijsjes en houd enkele radijsjes apart voor garnering.
Was de radijsjes en maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
Snipper de ui en fruit deze aan in een grote pan tot ze glazig zijn.
Voeg de tuinkruidenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat ze samen met de fijngemalen radijsjes ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn.
Voeg de slagroom en roomkaas toe aan de soep en laat alles nog een minuut zachtjes verwarmen.
Blend de soep met een staafmixer voor een gladde textuur, of laat de soep zoals hij is voor een meer rustieke smaak.
Optioneel kun je de soep nog zeven.
Snijd plakjes van de achtergehouden radijsjes en leg deze in een cirkel op de soep als garnering.
Garneer de soep met wat tuinkers en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick