Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde Aardappelen
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
aardappelen
geschild en in enkele malen doorgesneden
▢
2
uien
fijn gesneden
▢
Olie om te bakken
▢
1
paprika
in stukken gesneden
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
1
mespunt
basilicum
▢
Paprikapoeder naar smaak
▢
2
dl
bouillon
▢
1
el
bloem
aangemengd met water
▢
Verse
peterselie
gehakt
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze enkele malen door.
Verhit wat olie in een pan en fruit de fijn gesneden uien tot ze zacht zijn.
Voeg de aardappelen en de stukken paprika toe en bak deze kort mee.
Voeg de tomatenpuree, basilicum, paprikapoeder en bouillon toe.
Laat het geheel sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
Bind het vocht in de pan door de aangemengde bloem toe te voegen en goed te roeren.
Laat het nog even pruttelen tot de saus iets dikker wordt.
Strooi verse gehakte peterselie over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gestoofde aardappelen direct. Dit gerecht is lekker in combinatie met verse bladgroenten. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten