Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Shrikand van Christine Brekelmans
Indiase hangop
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schone theedoek
Ingrediënten
▢
1
l
volle yoghurt
▢
50
ml
halfvolle melk
▢
½
tl
kardemom
verse gemalen
▢
0,05
Gr
saffraan
▢
35
Gr
witte basterd
▢
2
eetrijpe mango’s
▢
2
el
pistache
ongezouten
Instructies
Spoel de theedoek uit en goed wringen
Leg deze in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
1 nacht laten uitlekken, goed afgedekt.
Verwarm de melk met de kardemom en saffraan, tot het net niet kookt.
Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
Laat 20 min afkoelen en schep de uitgelekte yoghurt in de kom erbij.
Schil de mango’s en in blokjes snijden.
Hak de noten grof.
De de hangop in schaaltjes, bestrooi met de mango en noten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
Land van herkomst
India