Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase Shrikhand met Mango en Pistache
Indiase hangop
Porties:
4
(inclusief uitlekken)
12
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schone theedoek
Zeef
kom
pan
Ingrediënten
▢
1
liter
volle yoghurt
▢
50
ml
halfvolle melk
▢
½
theelepel
versgemalen kardemom
▢
0,05
gram
saffraan
▢
35
gram
witte basterdsuiker
▢
2
eetrijpe mango's
▢
2
eetlepels
ongezouten pistachenoten
Instructies
Spoel de theedoek uit en wring goed uit.
Leg de theedoek in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
Laat de yoghurt een nacht uitlekken, goed afgedekt, om dikke yoghurt te verkrijgen.
Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt.
Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
Laat de melk 20 minuten afkoelen.
Voeg de uitgelekte yoghurt toe aan de afgekoelde melk en roer goed door.
Schil de mango's en snijd ze in blokjes.
Hak de pistachenoten grof.
Verdeel de hangop over schaaltjes en bestrooi met mango en pistachenoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een late oogst Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch