Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Semifreddo
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
plakken
tramezzini
▢
Boter
▢
SEMIFREDDO
▢
200
g
room
▢
75
g
olijfolie
▢
50
g
eiwit
▢
80
g
suiker
▢
30
g
water
▢
50
g
ruccola
▢
10
g
bieslook
▢
GELEI
▢
2
dl
bouilon
▢
1
dl
witte wijnazijn
▢
4
eetl
honing
▢
3
g
agar-agar
Instructies
SEMIFREDDO :
Klop de room op.
Kook de suiker samen met het water tot 121 graden C.
Klop de eiwitten op en voeg de gekookte suiker langzaam op lage snelheid toe.
Klop daarna 3 minuten op de hoogste snelheid.
Spatel de olijfolie en de room er door.
Hak de rucola en de bieslook fijn en spatel deze onder de massa.
Strijk de semifreddo in de vormen uit en zet in de vriezer.
GELEI :
Meng de bouillon met de honing en de azijn en breng aan de kook.
Voeg de agar-agar toe en los deze op.
Giet de gelei uit op een plaat en zet koud weg.
Steek uit de gelei vormen ter grootte van de semifreddo.
Steek uit de tramezzini ook vormen ter grootte van de semifreddo.
Bestrijk deze met gesmolten boter en bak op 190 graden 4 a 5 minuten en laat afkoelen.
DRESSEREN :
Leg op de bordjes de krokantjes met hierop een plakje gelei en daarop de semifreddo en serveer onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch