Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cotelette de porc en chapeau de ricotta
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
16
ribcoteletten
FARCE
▢
150
g
ricotta
▢
150
g
feta
▢
1
bos
basilicum
▢
2
rode paprika's
▢
6
sn
witbrood
▢
Zout
▢
Peper
SAUS
▢
1
dl
sherryazijn
▢
5
dl
kalfsfond
▢
Zout
▢
Peper
GARNITUUR
▢
8
schorseneren
▢
16
pl
pancetta
▢
Zout
▢
Peper
▢
Olijfolie
▢
250
g
nicola aardappelen
▢
50
g
boter
▢
2
eieren
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
theel
Italiaanse kruiden
Instructies
KOTELETTEN
Schraap de stelen van de koteletten kaal.
Zout en peper ze en fruit ze snel aan beide kanten aan in hete boter en leg op plaat.
Bewaar braadboter.
Snijd van het witbrood de korsten en vermaal het kruim in de magimix.
Voeg hieraan de ricotta en de feta toe en maal tot homogene massa.
Snijd de paprika's in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten.
Snijd de paprika in een zeer fijne brunoise.
Pluk de basilicum en hak deze fijn.
Roer de paprika en de basilicum door de farce en breng deze op smaak met zout en peper.
Bedek met deze farce de bovenkant van de koteletten.
SAUS
Verhit de braadboter van de koteletten en blus deze af met de sherryazijn en laat tot de helft reduceren.
Voeg de kalfsfond toe, breng aan de kook en reduceer tot 4 dl.
Breng op smaak met zout en peper.
GARNITUUR
Schil de schorseneren en snijd deze in 16 gelijke stukken.
Omwikkel elke schorseneer met een plak pancetta en leg ze in een ovenslede, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Zet ze in een oven van 150 graden gedurende 15 minuten en laat afkoelen.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Pureer ze en roer de boter en de eieren er door.
Breng op smaak met zout en peper en roer de Italiaanse kruiden er door.
KOTELETTEN
Gaar de koteletten door in een oven van 200 graden gedurende 10 minuten.
GARNITUUR
Verwarm de schorseneren in oven van 180 graden in 10 minuten.
Verhit de saus.
Verhit een poffertjespan en bestrijk deze met olijfolie.
Schep hierin de aardappelmassa en bak ze aan beide zijden goudbruin.
DRESSEREN
Leg op de borden de kotelet.
Zet hier tegenaan een schorseneer.
Leg de aardappelpoffers er langs en schep wat saus er omheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees