Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kip Goulash met Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
paprika's
▢
400
gram
sperziebonen
▢
400
gram
tomatenblokjes
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
1
liter
water
▢
2
bouillonblokjes
▢
2
eetlepels
zilveruitjes
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
2
eetlepels
allesbinder of bloem
▢
100
ml
crème fraîche
▢
700
gram
kipfilet
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Pittig paprikapoeder naar smaak
Instructies
Begin met het koken van de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
Snijd de kipfilet en de paprika's in blokjes, snipper de uien en hak de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder en chilipoeder gedurende ongeveer 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, water en bouillonblokjes toe aan de pan.
Voeg de kipblokjes toe en laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Voeg de gekookte sperziebonen toe aan de saus, gevolgd door de crème fraîche.
Meng de allesbinder of bloem door de goulash tot de gewenste dikte is bereikt.
Breng op smaak met peper, zout en extra paprikapoeder indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de romige kip goulash met rijst of naar keuze.
Geniet van deze heerlijke, romige goulash met een smaakvolle mix van groenten en malse kip!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip