Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn en zet ze apart.
Snijd de kipfilet en paprika’s in blokjes, snipper de uien en hak de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een grote braadpan en bak de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder en chilipoeder ongeveer 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, water en bouillonblokjes toe.
Roer goed door en breng aan de kook.
Voeg de blokjes kipfilet toe en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
Voeg de gekookte sperziebonen toe aan de saus en roer de crème fraîche erdoor.
Meng de allesbinder of bloem door de goulash om de saus tot de gewenste dikte te brengen.
Breng op smaak met peper, zout en extra paprikapoeder naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met rijst, aardappelpuree of vers brood. Garneer met extra zilveruitjes of fijngehakte verse peterselie voor een frisse toets.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir sluit perfect aan bij de kruidige en romige smaken van dit gerecht.