Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fricandeau de Veau et Ragout aux Champignons et Herbes Frais
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1600
g
kalfsfricandeau
▢
100
g
boter
▢
3
sjalotten
▢
500
g
champignons
▢
500
g
shii-take
▢
¼
bosje
basilicum
▢
1
bosje
bieslook
▢
1
bosje
peterselie
▢
1
bosje
kervel
▢
60
g
boter
▢
70
g
bloem
▢
100
g
gekookte ham
▢
Zout
▢
Peper
▢
200
g
wit broodkruim
▢
200
g
geraspte kaas
Saus:
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
dl
witte wijn
▢
4
dl
kalfsfond
▢
Madeira
Garnituur:
▢
1
kg
peultjes
▢
Zout
▢
Suiker
▢
Boter
Instructies
Fricandeau:
Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
Breng peper en zout aan op de fricandeau.
Verhit de boter en braad de fricandeau rondom bruin.
Laat het vlees in de oven garen tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius.
Laat de fricandeau afkoelen.
Saus:
Roer voor de saus een eetlepel bloem door de braadresten.
Blus af met de witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
Laat het geheel 2 minuten koken.
Breng de saus op smaak met zout, peper en Madeira.
Garnituur:
Maak de peultjes schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water met zout.
Spoel ze koud en laat ze uitlekken.
Ragout:
Pel en snipper de sjalotten.
Snijd de champignons en shii-take in plakjes.
Hak de kruiden fijn.
Smelt de boter, fruit de sjalotten en voeg de champignons toe.
Bak op hoog vuur aan.
Bestrooi met bloem en roer goed door.
Laat 1 minuut garen.
Voeg de room toe en breng aan de kook.
Laat iets inkoken.
Voeg de gekookte ham, kruiden, zout en peper toe.
Roer goed door.
Assemblage:
Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden Celsius.
Snijd de fricandeau in 16 plakken.
Schep op elke plak wat ragout, bestrooi met kaas en wit broodkruim.
Laat het geheel in de oven bruin en knapperig worden.
Garnituur:
Verwarm de peultjes in boter en breng op smaak met zout, peper en suiker.
Verhit de saus.
Serveren:
Leg de plakken vlees op de borden.
Schep de peultjes en de saus erlangs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees