Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Crab Bisque
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
verse krab
▢
Olijfolie
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
sjalotten
▢
100
g
prei
▢
½
venkelknol
▢
3
takjes
tijm
▢
2
blaadjes
laurier
▢
2
takjes
koriander
▢
10
peperkorrels
▢
50
g
tomatenpuree
▢
1
dl
cognac
▢
2
dl
witte wijn
▢
2
liter
visbouillon
▢
1
liter
water
Garnering:
▢
200
g
krabvlees
▢
8
sneetjes
witbrood
▢
Kervel
Instructies
Hak krabben in stukken, bak ze in olie tot ze kleuren.
Voeg venkel, prei, knoflook, peperkorrels, tijm, laurier, en koriander toe, bak mee.
Voeg tomatenpuree toe, bak 3 minuten.
Blus af met cognac en witte wijn, voeg visbouillon en water toe.
Laat 1 uur trekken, zeef en reduceer tot 3 liter, bind met rijstemeel, breng op smaak.
Garneer met croutons (broodblokjes gebakken in boter) en krabvlees, serveer met kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Zeevruchten