Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Compositie van Chocolade en Bosbessen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
GELEI:
▢
150
g
bosbessenpuree
▢
50
g
crème de cassis
▢
8
g
gelatine
CHOCOLADE / CASSISMOUSSE:
▢
250
g
pure chocolade
couverture
▢
100
g
boter
▢
100
g
eidooiers
▢
½
dl
crème de cassis
▢
1
dl
room
▢
225
g
eiwitten
▢
100
g
suiker
CHOCOLADE MACARON:
▢
175
g
broyage
▢
94
g
suiker
▢
75
g
eiwitten
▢
12
g
cacaopoeder
VULLING:
▢
125
g
boter
▢
125
g
bosbessenpuree
▢
40
g
couverture
SAUS:
▢
2,5
dl
mangopuree
▢
100
g
suiker
▢
1
dl
room
▢
1
dl
crème fraiche
GARNERING:
▢
150
g
bosbessen
▢
Atsinacress
Instructies
BOSBESSENGELEI:
Week de gelatine in koud water.
Breng de crème de cassis aan de kook en los hierin de gelatine op.
Voeg de bosbessenpuree toe en roer door.
Giet de gelei in een bak tot een hoogte van 1/2 cm en laat uitharden.
CHOCOLADE/CASSISMOUSSE:
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Roer er uit de bain-marie eerst de boter door, dan de eidooiers, dan de cassis.
Klop de eiwitten tot volume en voeg al kloppend de suiker toe.
Klop tot stevig.
Klop de room op tot yoghurtdikte.
Spatel door de chocolademassa eerst de room en daarna de eiwitten.
Bekleed cylinders met acetaat en vul deze met de mousse en laat bevriezen.
CHOCOLADE MACARONS:
Klop eiwit tot volume en voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten door.
Zeef de cacaopoeder in de broyage en spatel deze door het eiwit.
Spuit doppen met een glad spuitmondje en laat deze 1/2 uur rusten.
Bak ze af op 160 graden in 11 minuten en laat ze afkoelen.
VULLING:
Klop de boter met de vlinder wit en luchtig.
Klop hierna de bosbessenpuree erdoor.
Smelt de couverture en klop deze op het laatste moment mee.
Spuit deze vulling tussen twee macarons en laat opstijven in de koeling afgedekt met plastic.
SAUS:
Breng de mangopuree samen met de suiker aan de kook.
Voeg de crème fraiche toe en laat afkoelen.
Klop de room op en spatel deze door de saus.
BOSBESSENGELEI:
Snijd van de gelei 16 staven van 2 cm breed en 8 cm lang.
Leg hierop de bosbessen.
DRESSEREN:
Zet de ringen met de mousse op de borden.
Verwijder de ringen.
Leg hiernaast de gelei met bosbessen.
Zet op de mousse een macaron.
Schep wat saus eromheen.
Garneer met Atsinacress.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze compositie van chocolade en bosbessen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit