Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Pindakaaskoekjes van Zandtaartdeeg
Porties:
25
personen
inclusief rusttijd van het deeg
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
bloem
▢
½
theelepel
zout
▢
75
gram
geraspte kaas
▢
Snufje
peper
▢
125
gram
koude boter
in blokjes gesneden
▢
½
ei
▢
1
eetlepel
pindakaas
▢
Sambal naar smaak
▢
Seroendeng
kokos, pinda's en specerijenmix
Instructies
Meng in een kom de bloem, zout, geraspte kaas en een snufje peper.
Voeg de koude boterblokjes toe en kneed het mengsel tot een kruimelig deeg.
Voeg het halve ei toe en kneed verder tot een samenhangend deeg ontstaat.
Meng de pindakaas en sambal naar smaak door het deeg tot het gelijkmatig verdeeld is.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit en snijd het in rechthoekige vormen van ongeveer 5 bij 3 cm.
Bestrijk de koekjes met water of een losgeklopt ei en strooi er seroendeng over.
Plaats de koekjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ervan geniet.
Serveer ze als heerlijke, pittige hapjes bij elke gelegenheid!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koek
/
Noten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch