Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba in een Gekleurd Jasje
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
grote
gamba's
▢
2
grote
rode chili pepers
lomboks
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
bosje
selderij
▢
50
g
eiermie
▢
50
g
rijstmie
▢
3
eiwitten
▢
Zout
▢
Peper
versgemalen
▢
Plantaardige olie
Instructies
Pel de gamba's, laat de staartjes zitten en verwijder het zwarte darmkanaal aan de rugkant.
Wrijf de garnalen in met peper en zout.
Haal de steeltjes van de zaadlijsten van de lomboks en pel de knoflook. Hak de lomboks en
knoflook fijn en selderij grof.
Verkruimel de eiermie en rijstmie en meng deze met de gehakte lomboks, knoflook en selderij.
Klop de eiwitten los.
Verhit ruim olie in een wok.
Haal elke gamba één voor één door het eiwit en daarna door het eiermie-rijstmie mengsel,
zorg dat ze goed bedekt zijn, behalve het staartje.
Frituur de gamba's aan beide kanten in ongeveer 2 minuten gaar.
Serveer deze hapjes met gamba's.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Oosters