Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Frikandel Pan
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
half-om-half gehakt
▢
4
grote
gekookte aardappelen
▢
2
beschuiten
verkruimeld
▢
Bouillon
▢
1
grote
witte ui
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
theelepels
ketoembar
gemalen korianderzaad
▢
1
eetlepel
korianderblad
▢
1
theelepel
djinten
gemalen komijnzaad
▢
Zout
▢
Nootmuskaat
▢
Suiker
▢
Snufje
gemalen peper
▢
Boter
Instructies
Maak een boemboe (kruidenmengsel) in een vijzel van de ui, knoflook, ketoembar, djinten,
peper, zout, nootmuskaat, suiker en een theelepel bouillonpoeder.
Plet de gekookte aardappelen.
Week de verkruimelde beschuiten in een beetje bouillon en voeg ze toe aan de aardappelen.
Voeg gehakt, boemboe, korianderblad en ei toe en meng alles goed.
Vet een ovenvaste schaal in met boter en doe het gehaktmengsel erin.
Bestrooi met paneermeel.
Bak het geheel in het midden van de oven op 200ºC tot het gaar is, of verwarm het 7½ minuten in de magnetron op 700 Watt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Oosters