Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Droge vlaai
Dit Belgische recept voor droge vlaai is een heerlijk gebak.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
2
eetlepels
custard
▢
150
g
suiker
▢
2
eieren
▢
1
ei losgeklopt
▢
175
g
boter
▢
Abrikozenjam
Instructies
Voeg het zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en de helft van de suiker samen.
Klop de eieren met de andere helft van de suiker tot het mengsel wit is.
Meng dit goed met een garde door het meel.
Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, verwarm de boter eventueel een beetje en roer ze goed mee onder het beslag.
Beboter en bebloem een bakvorm.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit de onderste laag in de vorm.
Smeer een laag abrikozenjam over de onderste laag en spuit de bovenste laag erop.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er eventueel nog wat suiker over.
Bak de koek in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 25 minuten.
Laat afkoelen en serveer.
Geniet van deze heerlijke, zoete vlaai.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek, snoep, taart, gebak
/
Taart
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch