Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeebaars in Basilicumsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
zeebaarsfilet
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
Zout
naar smaak
▢
zwarte peper
naar smaak
▢
4
eetlepels
pijnboompitten
▢
6
eetlepels
pesto
▢
¼
liter
crème fraîche
▢
8
eetlepels
basilicum
fijngehakte
Instructies
Snijd de zeebaarsfilets in gelijke stukken, besprenkel ze met citroensap en kruid ze met zout en peper.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze op een bord afkoelen.
Breng de pesto met de crème fraîche in dezelfde koekenpan al roerend aan de kook.
Meng de helft van het fijngehakte basilicum erdoor en leg de stukken vis in de saus.
Laat de vis met een deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden, keer ze halverwege.
Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de geroosterde pijnboompitten en de
overgebleven basilicum over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland