Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Zeelt met Knoflook
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
zeelten
schoongemaakte van elk 300 gram
▢
1
citroen
Sap er van
▢
Zout
naar smaak
▢
peper
naar smaak
▢
2
teentjes
knoflook
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
kervel
gedroogde
▢
1
eetlepel
peterselie
vers gehakte
Instructies
Meng zout, peper en kervel in het citroensap en wrijf de vis van binnen en buiten goed in met dit mengsel.
Knijp de teentjes knoflook uit of maak ze fijn en meng ze met de gehakte peterselie in de olijfolie.
Bestrijk de vis grondig met de gekruide olie en rooster ze aan beide zijden gedurende 10-12
minuten op matige hitte.
Tijdens het grillen blijf je de vis voortdurend insmeren met de gekruide olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gegrilde zeelt met citroenschijfjes, gekruide en geroosterde tomatenplakken en stokbrood.
Grillen/Roosteren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland