Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeewolf met Parmaham
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
zeewolffilets
▢
100
gram
Parmaham
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
vleestomaten
▢
2
eetlepels
olijven
zonder pit
▢
1
eetlepel
tijm
▢
Zwarte peper
Instructies
Snijd de zeewolffilets in plakken van 1 centimeter dik.
Snijd de Parmaham in smalle reepjes en zet deze apart.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken zeewolf hierin gedurende 2
minuten.
Strooi een beetje zwarte peper over de vis.
Vet een platte ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
Haal de vis uit de pan en leg deze in de ovenschaal.
Bak de reepjes Parmaham kort in het bakvet en schep ze op de vis.
Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Verdeel de tomatenblokjes, olijven en tijm over de zeewolf en zet het gerecht 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de zeewolf met Parmaham met krieltjes en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland