Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kalkoenborst met Sinaasappel-Glazuur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalkoenborstfilets
▢
Zout en zwarte peper naar smaak
▢
1
eetlepel
olijfolie
Voor het sinaasappel-glazuur:
▢
1
kopje
sinaasappelsap
▢
½
kopje
honing
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
gember
geraspt
▢
1
theelepel
mosterd
Instructies
Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
Bestrooi de kalkoenborstfilets met zout en peper, en bestrijk ze met olijfolie.
Grill de kalkoenborstfilets ongeveer 6-8 minuten aan elke zijde, of tot ze gaar zijn en een grillmarkering hebben.
Terwijl de kalkoen grilt, bereid je het sinaasappel-glazuur voor.
Meng sinaasappelsap, honing, sojasaus, knoflook, gember en mosterd in een kleine pan.
Breng aan de kook en laat het inkoken tot het glazuur dikker wordt.
Bestrijk de gegrilde kalkoenborstfilets met het sinaasappel-glazuur.
Serveer de kalkoenborstfilets met extra glazuur aan de zijkant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Kalkoen
Feestdagen etc
Kerst