Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoensoep met Kokosmelk en Gember
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
pompoen
geschild en in blokjes gesneden
▢
1
ui
grof gehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
gember
ongeveer 2 cm, geschild en fijngehakt
▢
400
ml
kokosmelk
▢
1
liter
groentebouillon
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
Olijfolie
▢
Zout en zwarte peper naar smaak
▢
Pompoenpitten en kokosvlokken voor garnering
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan.
Bak de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak even mee.
Strooi het kerriepoeder over de groenten en roer goed door.
Giet de groentebouillon en kokosmelk in de pan.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de pompoensoep in kommen, gegarneerd met pompoenpitten en kokosvlokken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze warme, romige soep als een smakelijke kerstlunch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst