Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-Olijven Muffins
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinbakplaat
ingevet
Ingrediënten
▢
100
g
ontbijtspek
gesnipperd
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
Zout
peper
▢
2
eieren
gesplitst
▢
200
g
rauwe aardappels
geraspt
▢
100
g
bloem
gezeefd
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
25
g
gesmolten boter
▢
1
theelepel
tijm
gedroogd
▢
12
groene olijven
in plakjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan tot het knapperig is.
Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak nog 5 minuten.
Laat afkoelen.
Meng de eidooiers, geraspte aardappel, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot in een kom.
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
Vul de holletjes van de muffinbakplaat tot 2/3.
Bak in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de muffins gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ideetje
:
Vervang de tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.
Wijnadvies:
Een koele, kruidige rosé past goed bij de aardappel-olijven muffins. Probeer bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc
Kerst