Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Meringues met Chocolade-ijs
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
bekleed met bakpapier
Bakpapier
Ingrediënten
▢
½
citroen
▢
5
eiwitten
▢
Snufje
zout
▢
125
g
fijne tafelsuiker
▢
125
g
poedersuiker
▢
1
theelepel
maïzena
▢
Chocolade-ijs
Instructies
Verwarm de oven voor op 100°C.
Wrijf de kom in met de helft van de citroen.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
Voeg geleidelijk de tafelsuiker toe en blijf kloppen tot stijve pieken ontstaan.
Spatel voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het eiwitmengsel.
Schep met twee lepels grote bergen schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Maak een lichte uitholling in het midden van elke meringue.
Bak de meringues in het midden van de oven gedurende 2-3 uur of totdat ze volledig droog zijn.
Laat ze daarna afkoelen.
Afwerking:
Hol de onderkant van de meringues iets uit en vul ze met chocolade-ijs.
Bestrooi indien gewenst met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt het chocolade-ijs vervangen door noten- of vruchtenijs.
Geniet van dit heerlijke dessert!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
IJs
/
Nagerecht
Feestdagen etc
Kerst