Hak de noten grof en meng ze met de cranberry’s door de fijngesneden salie.
Rasp de kaas en meng met de crème fraîche.
Neem de pompoen uit de oven en zet de temperatuur op 180 °C.
Laat de pompoen 5 minuten afkoelen.
Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, laat langs de schil 1 cm zitten.
Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng het met het salie-notenmengsel.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vul de pompoenhelften met de noten-pompoenvulling en druk goed aan.
Verdeel het kaasmengsel erover en laat 2 cm van de randen vrij.
Verdeel de achtergehouden salieblaadjes erover en bak nog 20-25 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Bereid de gevulde pompoen maximaal 1 dag van tevoren voor en bak vlak voor het serveren in 20-25 minuten af. Pas de hoeveelheid vulling aan op basis van het gewicht van de pompoen.
Serveertip:
Geniet van de gevulde pompoen met een verfrissende groene salade voor een voldoende vullende maaltijd voor 4 personen. Voeg extra bijgerechten toe als je voor 6 personen kookt.