Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bamboescheuten met Pinda's
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blikje
hele bamboescheuten
▢
75
g
ongezouten gepelde pinda's
▢
6
gedroogde
Chinese paddenstoelen.
▢
100
g
broccoli
▢
3
plakjes
verse gember
▢
Sojasaus
▢
Olie
▢
Suiker
▢
Ve-tsin poeder
naar keuze
▢
Bindpapje
1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water
Instructies
Was en week de paddenstoelen gedurende 30 minuten in warm water.
Snijd de bamboescheuten in plakjes.
Was de broccoli en snijd deze in roosjes.
Breng in een pannetje ruim water aan de kook.
Blancheer de broccoli, spoel met koud water af en laat uitlekken.
Hak de gember fijn.
Laat de paddenstoelen uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden.
Verhit op hoog vuur de wok en voeg vervolgens 2 eetlepels olie toe.
Roerbak de gember tot het gaat geuren.
Roerbak de bamboescheuten gedurende 30 seconden.
Voeg 2 eetlepels sojasaus, ¼ eetlepel suiker, ¼ theelepel ve-tsin en 1 dl water toe en kook
gedurende 5 minuten.
Voeg de paddenstoelen en broccoli toe en roerbak gedurende 30 seconden.
Roer zoveel van het bindpapje erdoor tot de saus licht bindt.
Meng de pinda's erdoor en schep het gerecht op een schaal.
Optioneel: Voeg 2 theelepels sambal oelek toe tijdens het roerbakken van de gember voor
extra pit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Optioneel:
Voeg 2 theelepels sambal oelek toe tijdens het roerbakken van de gember voor extra pit.
Geniet van dit smaakvolle Oosterse bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Oosters