Bamboescheuten met Pinda's
Ingrediënten
- 1 blikje hele bamboescheuten
- 75 g ongezouten gepelde pinda's
- 6 gedroogde Chinese paddenstoelen.
- 100 g broccoli
- 3 plakjes verse gember
- Sojasaus
- Olie
- Suiker
- Ve-tsin poeder naar keuze
- Bindpapje 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water
Instructies
- Was en week de paddenstoelen gedurende 30 minuten in warm water.
- Snijd de bamboescheuten in plakjes.
- Was de broccoli en snijd deze in roosjes.
- Breng in een pannetje ruim water aan de kook.
- Blancheer de broccoli, spoel met koud water af en laat uitlekken.
- Hak de gember fijn.
- Laat de paddenstoelen uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden.
- Verhit op hoog vuur de wok en voeg vervolgens 2 eetlepels olie toe.
- Roerbak de gember tot het gaat geuren.
- Roerbak de bamboescheuten gedurende 30 seconden.
- Voeg 2 eetlepels sojasaus, ¼ eetlepel suiker, ¼ theelepel ve-tsin en 1 dl water toe en kook
- gedurende 5 minuten.
- Voeg de paddenstoelen en broccoli toe en roerbak gedurende 30 seconden.
- Roer zoveel van het bindpapje erdoor tot de saus licht bindt.
- Meng de pinda's erdoor en schep het gerecht op een schaal.
- Optioneel: Voeg 2 theelepels sambal oelek toe tijdens het roerbakken van de gember voor
- extra pit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Optioneel:
Voeg 2 theelepels sambal oelek toe tijdens het roerbakken van de gember voor extra pit. Geniet van dit smaakvolle Oosterse bijgerecht!
Voeg 2 theelepels sambal oelek toe tijdens het roerbakken van de gember voor extra pit. Geniet van dit smaakvolle Oosterse bijgerecht!