Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bokking of Gebakken Haring
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
verse
bokkingen of haringen uit de ton
▢
Bloem
▢
Olie
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Ontgraat de vis, spoel snel af en bestrooi met wat zout en peper. Laat het ongeveer 15
minuten staan.
Laat de vis uitlekken of dep droog. Wentel de vis door bloem.
Verhit olie in een pan. Bak eerst de zijde met de huid kort en vervolgens de andere kant
totdat ze mooi bruin zijn.
Leg de kuit en hom op de opengelegde visjes tijdens het bakken. Als de kuit spettert, kun je
een deksel op de pan leggen.
Serveer de gebakken bokking of haring met rode kool, bieten, sla, aardappelen, rijst of
gebakken aardappelen. Maak er eventueel een botersaus bij.
Je kunt ook brood serveren bij de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Geniet van deze gebakken vis als een heerlijke maaltijd met diverse bijgerechten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland