Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bonensalade op zijn Grieks
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
g
witte bonen
pot of blik
▢
6
vleestomaten
▢
2
rode uien
▢
4
bosuitjes
▢
300
g
feta
▢
150
g
zwarte olijven zonder pit
▢
½
komkommer
▢
2
eieren
hardgekookt en gepeld
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
Voor de dressing:
▢
6
eetlepels
tomatenketchup
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
Zout
▢
Peper
versgemalen
▢
1
dl
olijfolie
Instructies
Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water en spoel ze af onder koud water.
Ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder zaadjes in reepjes.
Spoel de bonen af in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Snijd de uien in dunne halve ringen.
Snijd de bosuien in ringetjes.
Verkruimel de feta grof.
Snijd de olijven in plakjes, houd ongeveer 50 g achter voor de garnering.
Snijd de komkommer in plakjes.
Voor de dressing: roer tomatenketchup, tijm, citroensap, zout en peper door elkaar.
Klop er de olijfolie door.
Meng in een kom tomaat, bonen, ui, bosui, feta en 100 g olijven.
Schep de dressing erdoor en laat even staan.
Schep voor het serveren nogmaals om.
Voeg indien nodig peper en zout naar smaak toe.
Bestrooi met peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer als verfrissend voorgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Griekenland