Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Münster Taartje
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 kleine taartvormpjes, ingevet
steunvulling
Ingrediënten
▢
175
gr
bloem
▢
Zout
▢
50
gr
walnoten
fijngehakt
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
notenolie
▢
200
gr
Münsterkaas
▢
1,25
dl
slagroom
▢
2
eidooiers
▢
100
gr
blauwe druiven
▢
12
halve
walnoten
Instructies
Meng bloem met 1 theelepel zout. Voeg noten, ei, olie en 4 eetlepels koud water toe.
Kneed snel tot een soepel deeg.
Laat het deeg verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed de taartvormpjes met het deeg en vul ze met steunvulling.
Bak de taartbodems 15 minuten in het midden van de oven.
Verwijder de steunvulling en bak de bodems nog 5 minuten.
Pureer de Münsterkaas met slagroom en eidooiers.
Verdeel dit mengsel over de taartbodems.
Bak in de oven gedurende 15 minuten, totdat de vulling gaar en goudbruin is.
Serveer de taartjes met blauwe druiven en halve walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke Münster Taartje als een smakelijk nagerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
/
Taart
Feestdagen etc
Kerst