Bestrooi de plakken aubergine met wat zout en laat ze een half uur 'zweten' in een vergiet.
Dep de aubergine vervolgens goed droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie.
Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide kanten, ongeveer 5 minuten in totaal.
Laat de plakken afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd om de 1,5 cm in aan de lange kant.
Verdeel 1/3 van de geraspte kaas over het deeg en leg de helft van de gegrilde aubergine erover.
Herhaal deze stap nog een keer.
Verdeel de plakjes mozzarella over de aubergine en bestrooi met peper, zout en gehakte basilicum.
Vlecht het deeg over de vulling heen.
Bestrooi het gevlochten deeg met de overgebleven kaas.
Bak in het midden van de oven gedurende 15-25 minuten, tot het goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.