Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode Uien Brood met Italiaanse Kruiden, Olijven en Ansjovis
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
rode uien
in ringen
▢
55
gr
boter
▢
Gedroogde
kruiden naar smaak: tijm
rozemarijn, salie, oregano
▢
Zout
peper
▢
1
blikje
ansjovis
▢
2
dl
melk
▢
1
pak
witbroodmix
500 gr
▢
1
ei
losgeklopt
▢
100
gr
gepelde pistachenoten
▢
15
zwarte olijven
ontpit
Instructies
Smelt 30 gr boter in een pan.
Bak de uien met kruiden, zout en peper gedurende 45 minuten zachtjes tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Snijd de ansjovis in dunne reepjes en laat ze weken in melk.
Bereid het deeg volgens de instructies op het pak witbroodmix, met 3 dl handwarm water en
de rest van de boter.
Laat het deeg 15 minuten rijzen.
Hak de pistachenoten grof en kneed ze door het deeg.
Laat het deeg nogmaals 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg dun uit in een pizzavorm of op een bakplaat.
Bedek het deeg met de gebakken uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei.
Bak het brood in de oven gedurende 30 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit heerlijke rode uien brood als een smaakvol gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Broodjes
/
Vis
Feestdagen etc
Kerst