Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Honing-tijmsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
120
gr
ijskoude boter
in blokjes
▢
1
sjalotje
gesnipperd
▢
1
klein
teentje knoflook
geperst
▢
2
takjes
tijm
waarvan de blaadjes van 1 takje geplukt
▢
4
eetlepels
vloeibare bloemenhoning
▢
2 ½
dl
kruidenbouillon
van tablet
▢
1
dl
witte droge wijn
Instructies
Bak het sjalotje en knoflook in 20 gr boter gedurende 5 minuten zachtjes aan tot ze zacht zijn.
Voeg een takje tijm en de honing toe en bak dit nog 1 minuut mee.
Voeg de kruidenbouillon en witte wijn toe, breng aan de kook en laat het geheel tot 2 dl inkoken.
Zeef de saus boven een kom.
Plaats de kom op een pan met heet water.
Voeg de tijmblaadjes en de ijskoude boter in delen toe aan de saus, klop snel door tot een gladde saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de honing-tijmsaus direct.
Deze saus is heerlijk bij geroosterde lamskoteletjes, kalkoenfilet of wild zwijn.
Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Feestdagen etc
Kerst