Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastataart
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gr
groene pasta
penne, beetgaar gekookt en uitgelekt
▢
150
gr
fijngesneden ham
▢
1
theelepel
oregano
▢
1
theelepel
geraspte sinaasappelschil
▢
Zout en peper naar smaak
▢
4
eetlepels
kippenbouillon
▢
5
plakjes
bladerdeeg
▢
Boter
of olie (om springvorm in te vetten)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de gekookte en uitgelekte groene pasta met fijngesneden ham, oregano, geraspte
sinaasappelschil, zout, peper en kippenbouillon.
Rol 5 plakjes bladerdeeg uit.
Bekleed een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
Schep het pastamengsel op het deeg.
Rol 3 plakjes bladerdeeg uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede.
Bedek de taart met het tweede deegplak, druk de randen goed op elkaar.
Bak de pastataart in de voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 40 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke pastataart als bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hartige taart
/
Pasta
Feestdagen etc
Kerst