Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen koken
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1.5
kg
aardappels
▢
10
gram
zout
Instructies
Schil de aardappelen dun en verwijder zorgvuldig alle pitten.
Snijd ook de groene en blauwe plekken weg.
Was de aardappelen grondig.
Als het oude aardappelen betreft, zet ze dan van tevoren een paar uur in water.
Zet de aardappelen op met kokend water en voeg zout toe.
Na ongeveer een halfuur zijn de aardappelen gaar.
Giet ze af en laat ze op een laag vuur opdrogen, schud ze af en toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is belangrijk om aardappelen goed te wassen en eventuele onregelmatigheden te verwijderen voordat je ze kookt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch