Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basisrecept Harde Wenerdeeg
Porties:
1
Genoeg voor een taartbodem van 22 cm diameter
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
rusttijd
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
bloem
▢
200
gram
boter
op kamertemperatuur
▢
100
gram
suiker
▢
1
ei
▢
Snufje
zout
Optioneel:
▢
snufje
kaneel
Instructies
Maak een kuiltje in de bloem en meng eerst de boter, suiker, ei (en eventueel kaneel) met je handen door elkaar.
Kneed vervolgens beetje bij beetje de bloem en het zout door het boter-suiker-ei-mengsel tot het deeg goed gemengd is en een samenhangende bal vormt.
Verpak het deeg in plasticfolie (huishoudfolie) en laat het minstens 15 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
Rol het deeg uit tot een platte plak van de gewenste dikte op een met bloem bestoven werkblad.
Gebruik het deeg zoals vereist voor taartbodems, koekjes, gevulde koeken, appeltaarten en fruittaarten.
Voor appeltaart kun je de hoeveelheid verdubbelen.
Bak de taartbodem voor fruittaarten op 180°C eerst 15 tot 20 minuten blind (met bakpapier en bakbonen) en daarna nog 15 tot 20 minuten zonder vulling.
Laat de bodem goed afkoelen voordat je deze verder gebruikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor extra smaak kun je een snufje kaneel toevoegen aan het deeg.
Je kunt het deeg van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot je het gaat gebruiken.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij gebak op basis van Wenerdeeg.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
27
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch