Maak een kuiltje in de bloem en meng de boter, suiker, het ei en eventueel kaneel met je handen tot een samenhangend mengsel.
Voeg beetje bij beetje de bloem en het zout toe en kneed alles tot een samenhangende deegbal.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 15 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot de gewenste dikte.
Gebruik het deeg voor taartbodems, koekjes, gevulde koeken, appeltaarten of fruittaarten.
Voor fruittaarten: Bak de taartbodem eerst 15-20 minuten blind (met bakpapier en bakbonen) en daarna nog 15-20 minuten zonder vulling.
Laat de taartbodem volledig afkoelen voordat je deze verder gebruikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Gebruik dit deeg als basis voor je favoriete gebak, zoals appeltaarten, koekjes of fruittaarten. Voeg kaneel toe voor extra smaak.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, is een perfecte match bij gebak gemaakt met Wenerdeeg.